Rengøring af møbler og andre husholdningsartikler såsom tv er afgørende, når det kommer til vores helbred, og det er også en god måde at holde ryddelige hjem med et rent udseende.

Ligesom alle elektroniske genstande kan fjernsyn blive støvede og tiltrække fedtede mærker, såsom børns fingeraftryk. Selvom tv-skærme måske ikke er den mest håndterede elektronik, er rengøring af dit tv en ligetil proces, der ikke kræver nogen dyre rengøringsløsninger. Her er den bedste måde at rense en tv-skærm på:

Hvad du skal bruge:

Mikrofiber rengøringsklude ( Køb hos Walmart, $8,99 ): Disse klude kan bruges på andre enheder såsom mobiltelefoner, tablets og bærbare computere. De er også praktiske til rengøring af briller.Skærmrens ( Køb hos Walmart, $12,95 ): Dette er et valgfrit køb, men hvis du har særligt genstridige mærker på din tv-skærm, er det bedst at bruge en specifik skærmrensespray i stedet for en generisk rengøringsspray for at forhindre skader.

Hvad man ikke skal gøre:

Det er vigtigt at bemærke, at du aldrig bør bruge rensevæsker, voks eller kemikalier, medmindre de er specifikt markedsført til en tv-skærm. Brug ikke vinduespudser, sæbe, opvaskemiddel, skurepulver eller andre rengøringsmidler med opløsningsmidler såsom alkohol, benzen, ammoniak eller fortynder. Brug ikke vand som en måde at rengøre noget af tv'et på, medmindre producentens manual siger andet.

Brug endelig ikke slibende puder eller papirhåndklæder, da du gør det kan du ridse skærmen eller aftage antirefleksbelægningen. Som plasmaskærme erlavet af glasog har en antirefleksbelægning betyder det, at de kan blive beskadiget ved brug af rengøringsmidler. Det er bedst at bruge en tør klud til at rengøre LED-, LCD- og OLED-tv'er.

Her er vores guide til en stribefri skærm:

  1. Træk først dit TV ud af stikkontakten, før du begynder at rense.
  2. Start med at rengøre rammen på dit tv i en cirkulær bevægelse med en ren, blød, fnugfri, tør klud.
  3. Tør forsigtigt skærmen af ​​med kluden fra side til side så forsigtigt som muligt. Skærmen kan nemt blive beskadiget, hvis du tørrer for hårdt.
  4. Hvis aftørring ikke gør et tilstrækkeligt stykke arbejde, kan du bruge spray specifikt til rengøring af tv-skærmen. Spray aldrig noget direkte på din tv-skærm.
  5. Hvis du bruger en opløsning, lad skærmen tørre helt, før du tilslutter tv'et igen.

Nogle tips til at holde din tv-skærm ren

  • Hold dit TV i topform ved at rengøre det ugentligt for at forhindre støv eller fingeraftryk i at samle sig.
  • For at sikre, at dine kabler, elektriske porte eller ventilationsåbninger ikke har en ophobning af støv, skal du bruge din støvsuger på et lavt sug til at fjerne alt, der kan beskadige eller blokere det.
  • Brug ikke spray omkring din TV-skærm, da skærmene er meget følsomme. Sprayrester kan beskadige apparatet.
  • Sørg for at følge producentens instruktioner for at være sikker på, at dit TV kan repareres under garantien.
  • Hold dig væk fra at bruge produkter, der indeholder ammoniak, alkohol eller acetone. Disse kan nemt beskadige fjernsynets skærm.

Hvordan fjerner jeg fedtede mærker eller fingeraftryk fra skærmen?

For at rense fingeraftryk og fedtede pletter fra din skærm, kan du købe en flaske skærmrenseopløsning. Kom en lille mængde af opløsningen på en blød og tør klud, og gnid derefter forsigtigt mærkerne af skærmen.

Hvad er den bedste måde at rengøre din fjernbetjening på?

Fjern først batterierne fra fjernbetjeningen og brug en fugtet desinfektionsserviet til at rengøre begge sider af fjernbetjeningen. På denne måde kan du desinficere den og fjerne eventuelle krummer eller andre klæbrige rester på fjernbetjeningen. Vær ekstra opmærksom på knapperne. Lad fjernbetjeningen lufttørre, og sæt derefter batterierne i igen.

Hvad er den bedste måde at rengøre tv-højttalere på?

Tjek for at se, om stofovertrækket på din højttaler kan fjernes i produktets manual. Hvis de kan fjernes, tag dem af og fjern støv eller fnug der kan sidde fast der. Hvis stoffet ikke kommer af, kan du bruge en fnugrulle til at fjerne støvet fra forsiden.

Se nedenfor for en video, der guider dig igennem, næste gang du renser din skærm.

Denne artikel dukkede oprindeligt op på vores søsterside, Dine .

Vi skriver om produkter, vi tror, ​​vores læsere vil kunne lide. Køber du dem, får vi en lille del af omsætningen fra leverandøren.