I en verden, hvor madlavning bliver den længste del af madlavningsprocessen, leder vi altid efter måder at gøre vask, skæring og skrælning lidt nemmere. Frugt har ofte ry for at være svær at vaske og tilberede - og intet er mere skræmmende end mangoen. Heldigvis har et viralt madforberedelseshack forenklet processen for denne særlige tropiske frugt.

I stedet for at prøve at skrælle en mango med en kniv, så prøv at bruge et stærkt, afrundet glas, såsom et bartenderglas. Diætist Melanie Kluzek demonstrerer glasskrælningsmetoden i en kort video, hvor man først bruger en kniv til at skære mangoen på hver side af pit. Kluzek bemærker, at pit normalt er omkring en tomme lang i midten af ​​frugten, hvis mangoen holdes op på langs. Hun skærer derfor frugten omkring en kvart til en halv tomme over fra midten på hver side og skærer nedad i en ren bevægelse.

Kluzek forlader midtersektionen med hulen til side og tager det første afskårne stykke mango og placerer kanten af ​​det mod kanten af ​​glasset, med den afskårne side indad. Hun sørger også for at placere den skåret frugt over midten af ​​glasset i næsten en 90 graders vinkel i stedet for at holde den lodret. Derfra skubber hun frugten ind i kanten af ​​glasset, lige der hvor skrællen møder kødet. Mens hun skubber, skræller glassets kant let mangoen, og den gule frugt falder lige ned i glasset. Kluzek gentager dette trin med den anden del af mango, og skærer derefter hurtigt alle hårde dele af kødet væk med en kniv.Tag et kig på hendes proces i videoen nedenfor:

Hvis du er ivrig efter at bruge så meget af mangoen som du kan og reducere spild, kan du også bruge denne metode til den midterste del af frugten, der indeholder pit. Skær først denne midterdel i en lige linje på hver side af stenen, så du har to ekstra stykker frugt at arbejde med. Skræl derefter hvert lille stykke mango ved hjælp af glasmetoden. Dette trin kan være sværere, da du har langt mindre frugt at holde på, mens du skræller. Med en rolig hånd skulle du dog kunne skrælle resten af ​​frugten og nyde så meget mango som muligt.

Som en ekstra bonus virker denne peelingmetode til kiwier også! For at skrælle en kiwi skal du skære den midt over. Derefter, brug et snapseglas og samme teknik til at skubbe skrællen væk fra frugten og lade de rene halvdele falde lige ned i det lille glas.

Husk, at dine frugter skal være så modne som muligt, før du prøver en af ​​disse skrælningsmetoder. Hvis dine mangoer eller kiwier stadig er lidt seje, vil du have meget sværere ved at skubbe de afskårne stykker ind i glassets kant. Hele sektionen af ​​frugt skrælles heller ikke af med ét hug. Forhåbentlig vil du med denne nye skrælningsmetode under bæltet blive fristet til at spise mango og kiwi oftere.