Vent - det kan ikke være rigtigt, sagde Linda Harris til sig selv, mens hun lå i sengen og stirrede på uret. Min hurtige eftermiddagslur havde lige varet fire timer - og det var ikke første gang, husker hun.

Jeg vidste, at jeg skulle arbejde om natten for at indhente det, men ville være søvnig igen ved 9-10-tiden. Napping hjalp mig ikke med at overvinde trætheden, og det begyndte at gøre tingene værre. Jeg vidste, at jeg skulle prøve noget andet, før jeg mistede min forretning.

At skubbe igennem

Da jeg var 61, havde jeg oplevet ubarmhjertig træthed det meste af mit voksne liv. I 80'erne fik jeg konstateret anæmi og fik ordineret jerntilskud. Men jeg tog dem sjældent, fordi de generede min mave. Da børnene var små, var der tidspunkter, hvor jeg ikke havde energi til at lege med dem så hårdt, som jeg havde lyst til. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, og ville gerne gøre mere. Nogle dage var det alt, hvad jeg kunne gøre for at gennemskue deres tidsplaner, fra fodbold til musik og teater. Lægen havde også foreslået mere motion, men jeg kunne ikke finde ud af, hvordan jeg ville passe det ind, og jeg følte, at jeg med alle mine aktiviteter fik nok motion. I sidste ende troede jeg, at der ikke var nogen måde at gøre det på overvinde trætheden , og jeg gjorde bare det bedste, jeg kunne.Jeg arbejder eksternt som skadebehandler og har min egen virksomhed til at skrive og gennemføre kurser for forskellige virksomheder. Udmattet hele tiden syntes jeg altid at arbejde på at indhente eller følge med. Det nåede dertil, at jeg var nødt til at tage en lur hver eftermiddag, selvom det betød, at jeg skulle sove i min bil ved frokosttid, hvis jeg ikke arbejdede hjemmefra. Og når jeg arbejdede hjemme, førte det for ofte til, at jeg lod mig selv lægge mig ned for at tage en hurtig lur, til at jeg ved et uheld sov tre eller fire timer. Så skulle jeg begynde at arbejde igen, indtil jeg var for træt til at fortsætte om natten. Jeg talte med min læge om det endnu en gang, og han lavede ikke blodprøver, men sagde, at jeg skulle være mere konsekvent med hensyn til at tage jernet og spise jernholdige fødevarer. Jeg var ikke bekymret, for jeg regnede med, at de lange timer, jeg arbejdede, bidrog til trætheden, men jeg ville ønske, at der var noget, jeg kunne gøre for at overkomme det.

Energi til overs!

I 2018 satte jeg mig for at forbedre mit helbred, fordi jeg fik fire blodtryksmedicin, og jeg havde problemer med fordøjelsen. Jeg havde taget roepulver til og fra siden 2017, fordi jeg læste, at det kunne hjælpe på energien, men jeg besluttede at forpligte mig til at tage det regelmæssigt, fordi jeg også havde hørt, at roepulver kunne sænke blodtrykket. Jeg købte HumanN SuperBeets pulver online ( Køb på Amazon, $37,95 ) og fulgte anvisningerne for at blande en teskefuld med omkring fire til seks ounce af enhver drink, såsom vand, juice eller en smoothie.

Efterhånden begyndte jeg at se mit blodtryk falde. Over tid holdt denne ene ændring mit blodtryk i lavere områder på en måde, som medicin alene ikke havde.

Hvis pulveret kunne gøre det, var jeg sikker på, at en sundere kost kunne medføre flere gode forandringer! Jeg købte friske rødbeder og begyndte at spise masser af salater, mest forårsmix og rucola, fordi de er mine favoritter. Jeg holdt også op med at spise kød. Et eller andet sted undervejs indså jeg, at jeg også kunne lide, hvordan det at spise på denne måde fik mig til at føle. Jeg fandt ud af, at jeg drak mindre kaffe, fordi jeg ikke var så træt og heller ikke faldt i søvn ved 20-tiden længere. Jeg foretog nogle hurtige undersøgelser og opdagede, at de fødevarer, jeg spiste, var nitratrige, og at nitrater omdannes til nitrogenoxid i kroppen, hvilket hjælper med blodgennemstrømningen og hjælper med at bringe ilt og næringsstoffer derhen, hvor de er nødvendige. Og fordi roepulver har et højt indhold af nitrater, booster det også nitrogenoxid i kroppen. Jeg havde ikke hørt om nitrogenoxid før, men jeg fandt ud af, at uden nok af det, fik min krop sandsynligvis ikke de næringsstoffer, den havde brug for.energi hele dagen. Selvom jeg altid havde forsøgt at spise sundt, var det mit nye fokus på mørke bladgrøntsager og rødbeder, der gav de nitrater, som min krop havde brug for.

I dag er jeg begejstret over at vide, at så mange af vores problemer kan løses gennem kosten. Tre måneder efter at jeg startede den nitratrige diæt, og ni måneder efter at jeg startede med roepulver, gik jeg fra fire blodtryksmedicin til to. Nitratrige fødevarer som rødbeder, bladgrøntsager, bær, æbler og bananer er blevet en fast del af min kost. Ikke kun giver de mig energi, men jeg synes, jeg er i stand til at fokusere bedre, og de ser ud til at forbedre mit humør.

Nu sover jeg ikke mere, og jeg er i gang med mit arbejde. Disse fødevarer har gjort så stor en forskel i, hvad jeg kan gøre, og hvor klart jeg kan tænke. Mine hænder kan næsten ikke følge med min hjerne ved computeren!

Linda Harris

Agnes Lopez

Denne artikel udkom oprindeligt i vores trykte magasin, Først for kvinder .

Vi skriver om produkter, vi tror, ​​vores læsere vil kunne lide. Køber du dem, får vi en lille del af omsætningen fra leverandøren.