Hvis det ikke allerede er det, bør dit fordøjelsessundhed være højt på din prioriteringsliste. Usunde kostvaner er forbundet med tyktarmskræft, som er den tredjehyppigste kræftsygdom blandt både kvinder og mænd på verdensplan. Ikke kun det, men et korrekt fungerende fordøjelsessystem påvirker vores immunforsvar, hjerte, hormonelle og endda mentale sundhed! Senest har forskere opdaget en enkel måde, hvorpå vi kan forebygge sygdom og holde vores maver glade - at spise yoghurt.

Yoghurt til forebyggelse af tyktarmskræft

I en ny gennemgang af undersøgelser udgivet i American Journal of Clinical Nutrition, forskere satte sig for at afgøre, om indtagelse af mælkeyoghurt kunne hjælpe med at forebyggetyktarmskræft. Forskerne brugte data fra to store undersøgelser, Nurses' Health Study og Health Professionals Follow-Up Study, som omfattede 83.054 kvinder og 43.269 mænd. Opfølgningen fandt sted mellem 26 og 32 år senere.

I løbet af den tid blev 2.666 nye tilfælde af tyktarmskræft diagnosticeret blandt befolkningen. Deltagerne udfyldte også et spørgeskema med madfrekvens, som fortalte forskerne, hvor meget yoghurt de indtog. Ifølge resultaterne var indtagelse af så lidt som en portion yoghurt om dagen forbundet med en reduceret risiko for tyktarmskræft - selv årtier senere.En ting, der er vigtig at bemærke, er, at sammenlignet med dem, der ikke spiste yoghurt, var de, der gjorde det, også mere tilbøjelige til at rapportere at være fysisk aktive, tage multivitaminer, indtage mindre alkohol, foretage en koloskopi og spise mindre rødt kød - alt sammen hvoraf siges at reducere risikoen for at udvikle tyktarmskræft. Når det er sagt, er yoghurt fuld af probiotika, et næringsstof, der beskytter fordøjelseskanalen og forbedrer tarmens sundhed.

Probiotika og dit helbred

Sundhedseksperter har længe foreslået, at forbrugende probiotikarige fødevarer , ligesom yoghurt, kan gavne ikke kun vores fordøjelsessystem, men også vores generelle velvære. Probiotika er de gode bakterier, der befolker tarmen og påvirker så mange aspekter af vores sundhed. På den anden side kan indtagelse af ting som antibiotika, pesticider, konserveringsmidler og andre kemikalier, der findes i vores fødevarer, have en negativ indvirkning på bakteriemiljøet i vores tarm, hvorfor det er så vigtigt at fylde dem op med probiotika.

Et sundt mikrobiom komplet med probiotiske bakterier er blevet forbundet til forbedret hjernesundhed, et sundere nervesystem og endnu bedre immunitet. Når det kommer til vores fordøjelse, probiotika kan hjælpe behandle fordøjelsestilstande som IBS og symptomer som forstoppelse, tarmbetændelse og diarré.

Indtagelse af yoghurt er en af ​​de nemmeste måder at pleje dit fordøjelsessystem på, så tilføj en portion om dagen i din kost. Din mave - og resten af ​​din krop - vil helt sikkert takke dig!