Når det kommer til vægttab, er der mange piller, der lover hurtige resultater. Men nu mener forskere, at de har fundet en potentiel løsning, som nogle i videnskabelige samfund kalder et mirakelmiddel til at smide de ekstra kilo kaldet semaglutid.

Men er det alt, hvad det er kikset til at være? Det er ikke almindeligt tilgængeligt på markedet endnu, men her er, hvad videnskaben siger om denne peptidlignende forbindelse.

Hvad er semaglutid, og hvordan virker det?

Semaglutid er aktuelt godkendt som et lægemiddel til at hjælpe med at behandle type 2-diabetes, men forskerne var interesserede i, hvordan lægemidlets appetitdæmpende virkning kunne gavne folk, der er overvægtige og ønsker at tabe sig .Forskere analyserer stadig de molekylære reaktioner inden for semaglutid, men indtil videre ved de, at det styrer appetitten ved at lade folk føle sig mere mæt på trods af at de spiser mindre mad. Det gør det ved at binde receptorerne for GLP1-hormonet i hjernen, som hjælper med at styre vores appetit. Det øger også insulinudskillelsen og derfor sukkerstofskiftet, hvilket er nyttigt både i forhold til vægtkontrol og forebyggelse af diabetessymptomer.

Hvor meget kan folk tabe sig ved at bruge semaglutid?

Ifølge en ny artikel offentliggjort i New England Journal of Medicine , gennemførte forskere ved Northwestern University et 68-ugers medicinsk forsøg med over 1.900 deltagere i 16 forskellige lande, som injicerede sig selv ugentligt med enten en semaglutidopløsning eller en placebo. Ved afslutningen af ​​forsøget tabte de, der havde modtaget stoffet, næsten 15 procent af deres kropsvægt i gennemsnit, hvilket blev oversat til omkring 33 pund. I modsætning hertil tabte dem med placebo i gennemsnit omkring 2,4 procent af deres kropsvægt.

Desuden tabte omkring en tredjedel af deltagerne, der fik stoffet, 20 procent af deres kropsvægt eller mere, og i mange tilfælde oplevede deltagere, der havde tegn på præ-diabetes og diabetes, deres symptomer reduceret.

Når det er sagt, er der stadig mange ubekendte, som forskere skal udrede, før semaglutid er tilgængeligt for en bredere del af befolkningen. De er stadig finde ud af hvis semaglutid fungerer bedst alene eller sammen med en Sund diæt og solid træningsplan, hvad de langsigtede virkninger er af at tage det, og den bedste måde at administrere det på (såsom intravenøst ​​eller oralt).

Når det er sagt, så lover det meget, og det vil ikke være overraskende, hvis vi bliver ved med at høre mere og mere om det i de kommende måneder og år.