Har du små hvide knopper i ansigtet, der ligner hinanden, men som ikke føles som bumser? Måske under dine øjne? Du er måske gået så langt som at prøve at få en - det kommer ikke til at ske. De små buggers er forvirrende, du kan endda være en smule bekymret. Men her er den gode nyhed: Du behøver ikke at blive skræmt af disse uoprettelige buler - og de vil forsvinde.

Disse små hvide knopper, der kan dukke op på tværs af næsen, hagen eller kinder, kaldes milia. Ifølge Mayo Clinic , kan de lejlighedsvis også dukke op i andre områder af kroppen, såsom lemmerne, tandkødet og endda mundvigen. Mens milier oftest findes hos nyfødte babyer, kan de ske for stort set alle i alle aldre. Du kan blive irriteret over dem, men læger siger, at milier ikke er noget at bekymre sig om. De er fuldstændig godartede og harmløse, selv i voksenalderen.

De er simpelthen forårsaget af, at døde hudceller, keratin eller protein bliver fanget under huden. Ifølge Cleveland Clinic , kræver milier ingen behandling, og de rydder typisk op af sig selv. Nogle gange tager de måneder om at forsvinde, og andre gange forsvinder de i løbet af få uger.Selvom der ikke er nogen kendt måde at forhindre milia på, rapporterer Medline Plus , hvis de generer dig æstetisk, eller hvis de bliver irriterede af groft tøj eller lagner, har du mulighed for at få dem fjernet af en hudlæge i en meget enkel, hurtig procedure. Hvis du ikke vil tage en tur til lægen, er der et par hjemmehjælpemidler, du kan prøve. Healthline foreslår forsigtigt at eksfoliere det berørte område med en varm vaskeklud, dampe dit ansigt ved at tilbringe tid i et lukket badeværelse med bruseren kørende, sprøjte lidt rosenvand ( Køb på Amazon, $5,25 ) på din hud, eller prøv en Manuka honningmaske ( Køb på Amazon, $9,05 ).

Det er selvfølgelig vigtigt at huske på, at fjernelse af milier ikke er nødvendigt for at forbedre dit helbred, men du bør gøre, hvad der gør dig mest glad, komfortabel og selvsikker.

Vi skriver om produkter, vi tror, ​​vores læsere vil kunne lide. Køber du dem, får vi en lille del af omsætningen fra leverandøren.