Det ville være en underdrivelse at sige, at kartofler er en amerikansk basisvare. Uanset om du bager dem, moser dem eller bare skærer dem op og stikker dem i en airfryer, er der en million måder at spise de spuds på og aldrig blive træt af dem! Men mens kartofler også er en populær grøntsag i betragtning af deres længere holdbarhed, viser det sig, at det ved et uheld kan forkorte den tidsramme drastisk at placere dem ved siden af ​​æbler.

Hvorfor er æbler så skadelige for denne elskede grøntsag? Det er faktisk takket være en mærkelig kemisk reaktion, du ikke engang ville bemærke. Æbler indeholder en stor mængde af det, der hedder ethylengas , en kulbrintegas, der naturligt udsender fra frugter, når de ældes og modnes over tid. Ethylen driver vækst og udvikling i frugter på samme måde, som hormoner regulerer kropslige processer hos mennesker for at holde alt kørende. Nogle frugter, på grund af struktur og også størrelse, har en tendens til at frigive større mængder ethylengas over tid, såsom æbler og pærer. I mellemtiden mindre frugter som kirsebær og blåbær har tendens til at give slip på langt mindre gas, og dermed ikke så farligt for andre produkter omkring dem.

Fordi ethylengassen i æbler kan fremskynde modningen af ​​alt i umiddelbar nærhed af det, kan det begynde at fordærve kartofler hvis de sidder i nærheden. Så i stedet for at gemme de spuds i en slags frugtskål eller placere dem ved siden af ​​et bundt æbler i køleskabet, læg rene kartofler i en lufttæt beholder og læg dem derefter i et køligt, tørt, mørkt sted , ligesom dit spisekammer. Dette skulle hjælpe dem med at holde op til to uger uden problemer. Hvis du følger den samme proces, men opbevarer dine spuds i køleskabet, kan du forlænge denne holdbarhed til tre til fire uger.Næste gang du bare vil lade alle dine frugter og grøntsager sidde sammen for nemheds skyld, så overvej at lægge disse kartofler i deres eget separate område! Dine retter - og din købmandsregning - vil takke dig.