Hunde hader badetid. Eller det gør de fleste af dem i hvert fald. Det kommer næsten altid med en kamp for at få deres fire ben ned i karret uden en form for brydekamp. Spørgsmålet om, hvordan man bader en hund uden at skabe kaos, kan føles umuligt at besvare, men der er et par tips, der kan gøre processen mere fredelig for alle involverede.

Du tænker måskedin hundhar bare en modvilje mod vand, men det kan virkelig være, at de ikke kan lide følelsen af ​​at være ude af kontrol. Derfor har nogle hunde, der elsker at plaske rundt i pools eller søer, stadig trangen til at spurte ud af badekarret.

Når hunde vælger at svømme, har de kontrol over sig selv, og ingen håndterer dem. Så det er helt andre ting - det er ikke bare at være våd, Emily Levine, en bestyrelsescertificeret veterinær adfærdsekspert, forklaret til Dodo'en . Der er sjovt med svømning, kontra et bad, hvor de bliver sat i en situation og får dumpet vand ud over dem.Levine bemærkede også, at deres poter kan glide mere rundt i baljer, hvilket øger den angst for at være ude af kontrol. Hun anbefaler at få slipmåtter til dit kar (eller håndvask) for at hjælpe dem med at føle sig mere stabile på fødderne. Du kan finde masser af budgetvenlige muligheder online, såsom Epica Anti-Slip Bath Mat ( $12,99, Amazon ).

Endnu et godt tip fra Dodo'en : Smør noget jordnøddesmør rundt i karret, så din hund kan nyde det, mens du går rundt og giver dem en god skrubbe. De bemærker måske slet ikke, at der er vand eller shampoo i gang med sådan en velsmagende distraktion! Og du behøver ikke bekymre dig om rodet, de vil med glæde rydde op for dig.

Det eksperter hos VetStreet ekko tilføjer ekstra incitamenter som godbidder og legetøj for at gøre badekarret til noget, din hund kan lære at se frem til i stedet for at afsky. Jeg bruger en snackkrukke på mit badeværelse, når jeg bader mine mops, så jeg kan belønne rolig opførsel af alle fire fødder i karret, Mikkel Becker, stedets beboertræner og forfatter til The Ultimate Dog Lover: De bedste eksperters råd til en glad, sund hund med historier og billeder af utrolige hjørnetænder ( $8,21, Amazon ), forklarer. Jeg giver dem også et langtidsholdbart legetøj eller tygger efter deres bad, såsom en Greenie ( $22,14, Amazon ), eller et madpuslespil, der gør badet mere tåleligt, fordi de vokser til at forvente en frugtbar belønning, når det er slut.

Bekker tilføjede et par flere tips til en beroligende badeoplevelse, som at sørge for, at vandet er varmet nok op. (Tænk bare på sidste gang du blev chokeret en uventet koldt brusebad — din hund har det på samme måde!) Hun advarer mod at overhælde din hunds hoved med vand og anbefaler i stedet at bruge en vaskeklud. Det er mindre skræmmende end rindende vand, der plasker rundt over hans tryne, forklarer hun. Bekker foreslår også at investere i en kæledyrssprøjte til resten af ​​deres krop, som Wondurdog Wash Kit ( $49,99, Amazon ).

Vi håber, at disse tips hjælper dig og din hund til at få en meget mere behagelig badeoplevelse. De kan endda begynde at tænke på det mere som en spa-behandling!

Vi skriver om produkter, vi tror, ​​vores læsere vil kunne lide. Køber du dem, får vi en lille del af omsætningen fra leverandøren.