Tom-nestinger lidt af et chok for enhver forælder. Det ene minut har du et hus fyldt med teenagere, der planlægger deres liv efter gymnasiet og spiser dig ud af hus og hjem, og det næste rasler du rundt i et hus, der pludselig er større og mere stille end nogensinde før.

Tilenlige forældre, kan det være endnu mere udfordrende. Mange enlige forældre, især dem, der udfylder rollerne som både mor og far, har en tendens til at sætte deres egne sociale liv og venskaber på bagen for at fokusere på at opdrage deres børn. Når disse børn er voksne og fløjet, kan det være foruroligende at tilpasse sig et nyt liv. Og når man ikke er en del af et par, kan det tomme hus virke endnu tommere, og livet kan pludselig føles meget ensomt.

Kan enlige mødre overleve tomt rede syndrom?

Men dette nye kapitel er også en fantastisk mulighed for at gøre ting, du aldrig har gjort før. I stedet for at bede børnene om at komme hjem, så gør dette til en tid med opdagelse og positive forandringer for dig og dem. Der er masser af måder at få mest muligt ud af det tomme rede liv, og du kan blive overrasket over at finde dig selv, der elsker det.Opsøg noget nyt.

Har du nogensinde drømt om at være maler, fotograf, forfatter? Har du altid ønsket at løbe et maraton eller tage på yoga? At udforske nye interesser og opsøge forskellige oplevelser giver dig ikke kun chancen for at møde nye mennesker, det er en vidunderlig måde at udvide din viden og horisont. Opsøg dit lokale bibliotek for igangværende bogklubber, eller tjek kvarterets motionscenter for sjove klasser som spin-cykling eller endda poledance! Onlinegrupper og apps såsom meetup.com tilbyder lokale muligheder for vandreture, cykling og andre aktiviteter, og Craigslist og Facebook kan begge være gode kilder til at finde fællesskabsbegivenheder.

Tryk på Opdater om dine venskaber.

Når vi har travlt med børn og deres liv, er det nemt at lade venskaber falde af vejen. Men at holde en aktiv omgangskreds kan gøre en kæmpe forskel, når du skal tilpasse dig dit nye sololiv. Det behøver ikke at betyde, at du efterlader dine børn hos en babysitter hver weekend, men at få tid til at møde venner til kaffe eller lejlighedsvis middag hjælper med at holde disse forhold i live, hvilket du vil sætte pris på, når børnene går hjemmefra. Vi har alle brug for forbindelsen fra andre voksne i vores liv, og for enlige forældre er den forbindelse utrolig vigtig.

Kom ud af byen.

At rejse med børn kan være svært og dyrt. Rejser du alene? Skelsættende. Tænk på de steder, du gerne vil se, og få det til at ske. Dette kan betyde en lang weekend væk et eller andet sted, eller måske en længere rejse halvvejs rundt om jorden. At udforske nye steder på egen hånd er en fantastisk måde at komme ud af din komfortzone på, og at rode rundt i et land, hvor du ikke taler sproget, kan få dig til at føle dig bemyndiget og selvsikker. Hvis du ikke er sikker på at begive dig ud alene, tilbyder mange rejseselskaber specielle pakker til singler, herunder krydstogtsrederier og internationale ture.

Gå tilbage til skolen.

Universitetslivet er ikke kun for unge voksne, og dette kan være det perfekte tidspunkt at sætte gang i din egen uddannelse. De fleste lokale gymnasier tilbyder efteruddannelseskurser, onlinekurser eller færdiggørelsesprogrammer. Den halvfærdige bachelorgrad eller drøm om en masteruddannelse er måske mere gennemførlig, end du tror, ​​med potentialet til ikke kun at holde dit sind aktivt, men også forbedre din karriere.

Tag et dyk tilbage til dating.

Børn er en god undskyldning for at gemme sig fra datingscenen. Og uden tvivl kan det være lidt skræmmende at sætte sig selv derude. Men det kan også være meget sjovt! Og med fremkomsten af ​​online dating har det aldrig været nemmere eller mere bekvemt. Du kan være lige så kræsen, som du vil, og at møde nogen til en kop kaffe eller frokost er en sikker og nem måde at dyppe din pinky tå i det dating-vand. Hvis online dating ikke er noget for dig, så tjek gruppeaktiviteter eller begivenheder. Gå til en poesilæsning, tag en fluefiskeriklasse, eller se, hvilken slags kunstudstillinger, der sker på dit lokale galleri. Du ved aldrig, hvem du kan møde!

Tage sig af dig.

De fleste forældre har for vane at sætte deres egne behov på bagen, når deres børn er små, og enlige forældre tager det ofte til næste niveau. Hvem har tid (eller penge for den sags skyld!) til at få en pedicure, træne eller blive klippet regelmæssigt, når din tid og energi kun handler om børnene? Men nu kan du fokusere noget af den energi på at tage dig af dine egne behov. Deltag i et fitnesscenter eller en løbegruppe, udforsk opskrifter, der ikke involverer makaroninudler, eller forær dig selv med en ansigtsbehandling eller massage. Gå en lang tur, læs en bog uden afbrydelser, chat i telefonen med en ven uden omkvædet af mor-mor-mor i baggrunden. Træk vejret ind i stilheden og fokuser indad. Nyd den du er lige nu. Vigtigst af alt, genfind noget, som enlige forældre ofte mister langs forældreskabets vej - din selvfølelse.

Dette essay er skrevet af Jody Ellis, en freelancerskribent.

Mere fra FØRST

Send dine børn afsted med den bedste college-pakkeliste til fyre og piger

I stedet for at miste roen, da min mand fortalte mig at stoppe med at klage, prøvede jeg det

Hvordan man er en god midaldrende datter for en aldrende forælder