Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anslår, at 32 millioner amerikanere har type 2-diabetes, en tilstand, hvor kroppens celler er blevet resistente over for virkningerne af insulin. Men hvordan ved du, om du har type 2-diabetes?

Lad os først finde ud af, hvad type 2-diabetes er. Da insulin er ansvarlig for at indlede glukose (frigivet, når din krop nedbryder kulhydrater i tarmen) til celler til brændstof, fører modstanden mod insulin til for store niveauer af glukose i blodbanen. Dette forhøjede blodsukker fører til en lang række sundhedsproblemer.

Den gode nyhed: Livsstilsinterventioner fokuseret på kost og motion kan reducere vægten og forbedre diabetesbehandlingen, siger Brad Bale, M.D., medforfatter til Slå hjerteanfaldsgenet: Den revolutionære plan for at forebygge hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes ( Køb på Amazon, $14,77 ). Faktisk viser undersøgelser, at op til 98 procent af mennesker kan forebygge eller vendetype 2 diabetesmed livsstilsændringer.Hvad er symptomerne på type 2-diabetes?

Så hvordan ved du, om du har type 2-diabetes? Fordi de første symptomer på type 2-diabetes - vedvarende sult, træthed, vægttab, overdreven tørst, hyppig vandladning, mundtørhed og sløret syn - er almindelige og nogle gange milde, går de ofte ubemærket hen og bliver ikke rapporteret til sundhedsudbydere.

Dette tyder på, at den sande virkning af sygdommen er ukendt: Faktisk, ifølge CDC, har 7,3 millioner voksne sygdommen, men ved den ikke. Efterhånden som sygdommen skrider frem, begynder mere dramatiske symptomer, der kræver mere akut medicinsk behandling, at dukke op.

Hvem er i risikogruppen for type 2-diabetes?

Forskere forstår ikke helt, hvorfor nogle mennesker udvikler type 2-diabetes, og andre ikke gør det, men de ved, at visse faktorer kan gøre dig mere modtagelig for tilstanden.

En vigtig risikofaktor: at have prædiabetes, en tilstand, der påvirker yderligere 88 millioner amerikanere. Med prædiabetes, som ofte fører til type 2-diabetes, er blodsukkeret kun let forhøjet og giver muligvis ingen symptomer.

At være overvægtig, over 45 år eller have hjerte- og karsygdomme, forhøjet blodtryk, lavt HDL (godt) kolesterol eller høje triglycerider øger også risikoen for at udvikle diabetes, ligesom rygning, stress, at få lidt eller ingen motion , sover for meget eller for lidt og har en familiehistorie om tilstanden.

Etnicitet spiller også en rolle. Ifølge CDC er risikoen
af diabetes er 77 procent højere blandt sorte end ikke-spanske hvide mennesker. Diabetesforsker Judith Simcox, PhD, en assisterende professor i biokemi ved University of Wisconsin-Madison, bemærker: Med type 2-diabetes, hvis man ser på den afroamerikanske befolkning, ser der ud til at være meget mere underdiagnosticering, og at sandsynligvis fører til nogle af udfordringerne med sundhedsforskelle, og hvorfor der ikke er den samme standard for forebyggende pleje.

At bære ekstra kilo og mangel på fysisk aktivitet er i høj grad skylden for stigningen i type 2-diabetes, hævder Dr. Bale. Fedme er udbredt, og det meste af den vægt bliver båret i midten eller maven, og det gør kroppen meget mere modstandsdygtig over for insulin, siger han. Utallige undersøgelser viser, at motion ikke kun afværge diabetes , men kan også hjælpe med at vende det.

Hvordan får man en type 2-diabetes diagnose?

Hvis du oplever overdreven sult, træthed, øget tørst eller flere af disse vage symptomer, er det en god idé at spørge din læge, om du måske har diabetes, da tilstanden kan have alvorlige konsekvenser for dit helbred, hvis den ikke behandles. Diabetes forringer nyrernes evne til at filtrere urenheder fra blodet, og højt blodsukker kan skade dine øjne og forårsage blindhed. Nerveskader forårsaget af tilstanden kan føre til følelsesløshed, skabe fordøjelsesproblemer og mindske seksuel respons.

Hvad mere er, diabetes Syge har op til fem gange større risiko for at få hjertesygdomme eller få et slagtilfælde. Så læs videre for at finde ud af, hvordan du ved, om du har type 2-diabetes.

Sådan ved du, om du har diabetes

For at afgøre, om du har diabetes, vil din læge bestille en af ​​tre tests.

  • A1C, som er et gennemsnit af dit blodsukker over den foregående tre-måneders periode. Normale blodsukkerniveauer er under 5,7 procent, og et resultat mellem 5,7 og 6,4 procent betragtes som prædiabetes.
  • Den fastende plasmaglukosetest, som måler dit blodsukker på tom mave. Et fastende blodsukkerniveau på 99 milligram per deciliter eller lavere er normalt, 100 til 125 milligram per deciliter indikerer, at du har prædiabetes, og 126 milligram per deciliter eller højere indikerer, at du har diabetes.
  • Den orale glukosetolerancetest kontrollerer dit blodsukker før og to timer efter indtagelse af en sukkerholdig drik for at bestemme, hvordan din krop håndterer det. Et blodsukkerniveau på 140 milligram pr. deciliter eller lavere betragtes som normalt, 140 til 199 milligram pr. deciliter indikerer, at du har prædiabetes, og 200 milligram pr. deciliter eller højere indikerer, at du har diabetes.

Din læge vil diskutere resultaterne af hver af disse tests med dig og hjælpe dig med at bestemme dine næste skridt.

Er det muligt at helbrede diabetes?

Med prædiabetes, typisk, hvis du tager skridt som at ændre din kost og tilføje motion, kan du forhindre det i at gå ind i fuldstændig diabetes, siger Simcox. Og selv fuld-blæst diabetes kan behandles og endda vendes ved at foretage nogle beskedne livsstilsændringer.

Skift din tallerken: At skære i kalorier, reducere raffinerede kulhydrater (især slik), få ​​flere fibre og tilføje grøntsager og frugt til din kost kan forbedre dit helbred dramatisk.

Glem ikke at inkludere frugt, siger Dr. Bale. Frugter som blåbær, æbler og pærer er fremragende til at forhindre diabetes. Godbidder er også på menuen. At spise et lille stykke 85 % mørk chokolade før et måltid reducerer sukkerstigningen efter måltidet, forklarer han. Det kan have stærke virkninger, rapporterer efterforskere i tidsskriftet BMJ , som fandt ud af, at folk, der regelmæssigt forkæler sig med chokolade, reducerer deres risiko for at udvikle diabetes med 31 procent.

Giv tid til bevægelse: De langsigtede fordele ved motion på blodsukkeret og insulinsundheden er ubestridelige, så det er nøglen til at presse fysisk aktivitet - men lidt kan gå langt. I en 10-årig regeringsundersøgelse reducerede deltagere, der dyrkede 30 minutters motion om dagen sammen med en sund kost, deres risiko for at udvikle diabetes med 58 procent.

Trim overskydende kilo: At opretholde en sund vægt giver dig mere kontrol over dit blodsukker og kan hjælpe med at reducere mængden af ​​medicin, du har brug for for at håndtere sygdommen. Og du behøver ikke at tabe meget! I en undersøgelse ved University of Cambridge i Storbritannien fandt forskere ud af, at personer med diabetes, der reducerede deres vægt med kun 10 procent over fem år, havde mere end dobbelt så stor sandsynlighed for at vende tilstanden end dem, der ikke tabte sig.

Hvad mere er, det lille vægttab vil sænke din risiko for andre komplikationer som forhøjet blodtryk, højt LDL (dårligt) kolesterol og arteriel skade, der kan føre til slagtilfælde eller hjerte
sygdom.

Hvad er den bedste medicin mod diabetes?

Mens kost og motion alene er nok til at hjælpe nogle mennesker med type 2-diabetes med at nå deres mål for blodsukkerniveauet, har mange også brug for medicin eller insulinbehandling for effektivt at håndtere sygdommen.

Hvilke diabetesmedicin, der er bedst for dig, afhænger af mange faktorer, herunder dit blodsukkerniveau og andre sundhedsmæssige forhold, du har. Det receptpligtige lægemiddel metformin er normalt den første medicin, der bruges til at behandle type 2-diabetes. Det virker ved at sænke glukoseproduktionen i leveren og forbedre følsomheden over for insulin, så din krop bruger hormonet mere effektivt. Men din læge kan også anbefale en kombination af lægemidler fra forskellige klasser for at hjælpe dig med at kontrollere dit blodsukker på flere forskellige måder.

Denne artikel dukkede først op i vores trykte magasin, Reverse Diabetes. ( Køb på Amazon, $12,99 )