Uanset dit job eller livsstil, har vi alle beskæftiget os med lænderygsmerter fra tid til anden. Det kan variere fra let ømhed til en invaliderende smerte, og det er ofte svært at udpege årsagen. En certificeret kiropraktor under navnet The Anatomy of Therapy på TikTok har dog en løsning, der kan hjælpe med at lindre dine symptomer.

Jeg døjer ofte med lændesmerter, især hvis jeg sidder ved mit skrivebord i lange perioder. Så naturligvis kunne jeg ikke vente med at prøve denne.

@theanatomyoftherapy

Arbejd på dine rygsmerter hjemmefra! Her er en fantastisk brovariant, som du kan bruge til at få fikset #rygsmerte #kiropraktik #kiropraktor #lænderygsmerter #lændesmerter #rygsmerter♬ Før jeg vidste det – Mason Ramsey

Sådan slipper du af med lænderygsmerter med en 5-minutters brovariation

For at teste rutinen i denne video, trak jeg et badehåndklæde frem (kunne ikke finde yogamåtten!) og lagde mig ned på jorden med fødderne mod væggen. Jeg vrikkede tæt på væggen og bøjede mine knæ, så mine ben dannede en 90 graders vinkel, og sørgede for, at bunden af ​​mine fødder nemt kunne hvile på væggen. Så lagde jeg et sammenrullet håndklæde mellem mine knæ og holdt det der, så mine knæ pegede indad. Denne stilling føltes akavet i starten, men jeg vænnede mig til den!

Jeg løftede mine ben lidt fra gulvet ved at skubbe mine fødder mod væggen, og derefter begyndte jeg at lave de ikoniske fodspark vist i videoen. Det krævede lidt øvelse at holde mig stabil og centreret, så jeg ikke ville miste balancen, men jeg blev ved med det. Videoen instruerer dig i at gennemføre 50 gentagelser, og ved den 30. gentagelse kunne jeg bestemt mærke det! Som 50-årig var jeg klar til at stoppe.

Da jeg var færdig, rystede jeg lidt i benene og gennemførte tre enkle yoga-stræk - en nedadgående hund, brostilling fra gulvet og barnets stilling - for at lette enhver spænding. Da jeg rejste mig, følte jeg mig frisk.

Hvordan man behandler lænderygsmerter på lang sigt

Jeg kan ikke med sikkerhed sige, om den fem-minutters brovariation gjorde nok for min lænderyg, da jeg tror, ​​at lændeøvelser, der har varige effekter, tager noget tid. Men det føltes godt at strække og få tingene til at bevæge sig midt på dagen, og jeg planlægger at fortsætte med denne hurtige lille øvelse for at styrke mine rygmuskler.

Husk, at de fleste former for rygsmerter kræver en flertrins tilgang, hvis du virkelig ønsker at lindre symptomerne. Det er altid en god idé at tjekke ind med din læge først, før du prøver nogen form for træning, især hvis du har invaliderende smerter. Med den rigtige kur kan du dog forbedre dine daglige smerter!