Vi bliver alle oppustede, uanset om det er af overskydende salt, den tid på måneden eller at spise en fedende pommes frites for meget. Men selvom oppustethed er et irriterende problem, kvinder kan stå over for dagligt, kan det også være et symptom på kræft i æggestokkene - og den skræmmende sandhed er, at ikke nok kvinder kan indse det.

Faktisk ignorerer to tredjedele af kvinder i Storbritannien fuldstændig deres oppustethed, ifølge ny forskning fra T Mål ovariecancer , Storbritanniens førende æggestokkræftvelgørenhed.

Dette er et problem, fordi jo tidligere kræften diagnosticeres, jo bedre er chancen for effektiv behandling. Cirka 14.080 amerikanske kvinder døde i 2017 af kræft i æggestokkene, ifølge National Cancer Institute, og i betragtning af overlevelsesrater for kræft i æggestokkene er meget lavere end andre kræftformer, der rammer kvinder, er det vigtigt for kvinder at være proaktive omkring deres helbred og være opmærksomme på vedholdende tegn på, at noget måske ikke er helt rigtigt.Kvinder bør ikke risikere deres liv på grund af den vedvarende bevidsthedskløft omkring symptomerne på kræft i æggestokkene, sagde Annwen Jones, administrerende direktør for Target Ovarian Cancer, i en erklæring. Hvis kvinder kender symptomer på kræft i æggestokkene såsom vedvarende oppustethed og tidligt er i stand til at forbinde dem med kræft i æggestokkene, vil liv blive reddet.

Men før du løber til din læge ved det første tegn på en hævet mave, skal du huske på det vedholdende oppustethed er et symptom på kræft i æggestokkene, ikke oppustethed generelt. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på din krop: Næste gang du føler dig oppustet, så tænk på, hvor længe du har haft det sådan - og hvis det er længere end normalt, så overvej at planlægge en tid med din læge.

Og sørg for at sprede ordet: Target Ovarian Cancer opdagede det kun hver femte kvinde er klar over, at vedvarende oppustethed er et symptom på kræft i æggestokkene. Denne statistik alene beviser, at det er afgørende at øge bevidstheden om denne sygdom.

Symptomer på kræft i æggestokkene

Vedvarende oppustethed er ikke det eneste symptom på kræft i æggestokkene. Andre symptomer omfatter, men er ikke begrænset til:

  • Mistet appetiten

  • Mave- eller bækkensmerter

  • Ekstrem træthed

  • Uforklaret vægttab

Hvis du eller en, du kender, oplever et af flere af disse symptomer, er det vigtigt at se en læge så hurtigt som muligt.

Mere fra FØRST

Påvirker din perfektionisme dit mentale helbred?

Dette 2-minutters trick er dit hemmelige våben mod stress

Kvinder er dobbelt så tilbøjelige til at have angst som mænd